Mexanika-riyaziyyat fakültəsinin elmi şurası

Mexanika-riyaziyyat fakültəsinin elmi, tədris və ictimai fəaliyyətini Mexanika-riyaziyyat fakültəsinin Elmi Şurası tənzimləyir. Fakültə Elmi Şurasında fakültədə fəaliyyət göstərən kafedraların elmi və pedaqoji fəaliyyətləri Rektorun Universitetdə təhsil və elmlə bağı əmrlərinə müvafiq olaraq tənzimlənir, fakültədə nizam-intizamın daima yüksək səviyyədə saxlanılması üçün tədbirlər hazırlanır, fakültədə tədrisin dövrün müasir tələblərinə uyğun aparılmasında, imtahanlar sessiyasında və sessiyalar arası müddətdə fakültə müəllimlərinin səfərbər olunmasında kfedralara yardımcı olur, imtahan sessiyalarının yekununu müzakirə və təhlil edir, kafedranın adını, strukturunu və profilinin müəyyən edir, kafedralarda elan üzrə boş olan vakant yerlərə müsabiqələr təşkil edir və keçirir, bakalavr tələbələrinin buraxılış işlərinin, magitrantların isə dissertasiya işlərinin mövzularını təsdiq edir, Yekun Dövlət Attestasiya Komissiyasının fəaliyyətini müzakirə və təhlil edir, riyaziyyat ixtisası üzrə universitet və Respublika miqyaslı Elmi konfransların keçirilməsində əlaqələndirici rol oynayır, fakültə üzrə Tələbə Gənclər Təşkilatının və Tələbə Elmi Cəmiyyətinin fəaliyyətini istiqamətləndirir və s.

Mexanika-riyaziyyat fakültəsinin Elmi Şurası aşağıdakı tərkibdə fəaliyyət göstərir:

1. professor İsgəndərov Nizaməddin Şirin oğlu (dekan) sədr
  2. dosent Mehraliyev Yaşar Topuş oğlu (dekan müavini) sədr müavini
  3. dosent Əliyev Sərdar Yəhya oğlu (dekan müavini) elmi katib
  4. dosent Abdullayeva Qönçə Zülfiqar qızı (dekan müavini)
  5. dosent Fəttayev Habil Dövlət oğlu (Fakültə Azad HəmkarlarTəşkilatının Sədri)
  6. professor Namazov Qəmbər Kazım oğlu (kafedra müdiri)
  7. professor Abdullayev Sadiq Kərim oğlu (kafedra müdiri)
  8. professor Yaqubov Məmməd Haqverdi oğlu (kafedra müdiri)
  9. dosent Sevdimaliyev Yusif Məmmədəli oğlu (kafedra müdiri)
  10. professor Əhmədov Əli Mustafa oğlu (kafedra müdiri)
  11. professor Mehdiyeva Qalina Yuryevna (kafedra müdiri)