Xəbərlər

MEXANIKA-RIYAZIYYAT FAKÜLTƏSININ HESABLAMA RIYAZIYYATI KAFEDRASININ GENIŞLƏNDİRİLMİŞ SEMINARI
12/10/2011

21 oktyabr 2011-ci il tarixində saat 12:00-da Mexanika-riyaziyyat fakültəsinin Hesablama riyaziyyatı kafedrasının genişləndirilmiş seminarında, Azərbaycan Milli Elmlər Akademiyasının Kibernetika İnstitutunun direktoru, dünya şöhrətli alim, akademik T.A.Əliyevin “Qəzaların gizli dövrünün robast noise-monitorinqi nəzəriyyəsi və texnologiyalari” adlı məruzəsi olacaqdır

Tomson Reyters BDU-da seminar keçirib
01/06/2011

Bu gün Bakı Dövlət Universitetində «Azərbaycanda elmə Tomson Reyters (Thomson Reuters) Agentliyi tərəfindən baxış» mövzusunda seminar keçirilib. Rektor, akademik Abel Məhərrəmov Agentliyin Mərkəzi və Şərqi Avropa üzrə ölkə menecerləri Mr.David Horky, Mr. Shahrooz Sharifrazy və Mr. Metin Tuncu və digər iştirakçıları salamlayıb.

MEXANİKA-RİYAZİYYAT FAKÜLTƏSİNİN ƏMƏKDAŞLARININ NƏZƏRINƏ
19/05/2011

01 iyun 2011-ci il tarixdə saat 1100-da “Azərbaycanda Elmə Tomson Reyters Agentliyi Tərəfindən Baxış” mövzusunda tədbir keçiriləcəkdir

| Ətraflı

“ŞƏRQI AVROPA VƏ CƏNUBI QAFQAZ ÖLKƏLƏRINDƏ INFORMASIYA CƏMIYYƏTINƏ DOGRU: TƏDQIQAT ISTIQAMƏTLƏRI VƏ PRIORITƏTLƏR” ADLI BEYNƏLXALQ KONFRANS
08/04/2011

EXTEND layihəsi Sizi 16-17 iyun  2011-ci il tarixində  Gürcüstanın Tiflis şəhərində kəçiriləçək “Şərqi Avropa və Cənubi Qafqaz ölkələrində Informasiya cəmiyyətinə dogru: tədqiqat istiqamətləri və prioritətlər” adlı beynəlxalq konfransda iştirak etməyə dəvət edir.

08/04/2011

EXTEND layihəsi Sizi 16-17 iyun  2011-ci il tarixində  Gürcüstanın Tiflis şəhərində kəçiriləçək “Şərqi Avropa və Cənubi Qafqaz ölkələrində Informasiya cəmiyyətinə dogru: tədqiqat istiqamətləri və prioritətlər” adlı beynəlxalq konfransda iştirak etməyə dəvət edir.

2011-2012-ci TƏDRİS İLİ ÜÇÜN UNİVERSİTETDAXİLİ “50+50” QRANT MÜSABİQƏSİ
07/04/2011

Bakı Dövlət Universiteti professor-müəllim heyətinin, əməkdaşların, doktorant, magistrant və bakalavriatların elm və təhsildə, universitet həyatında əldə etdikləri nailiyyətləri daha da inkişaf etdirmək üçün BDU-nun rektoru akademik A.M.Məhərrəmovun 09.06.2009-cu il tarixli R-48 saylı əmrilə təsis edilmiş universitetdaxili “50+50” qrant proqramının 1 oktyabr 2011-30 iyun 2012-ci il tarixlərini əhatə edən yeni mərhələsini açıq elan edir.

“İSESKO-da ELM VƏ TEXNOLOJİ TƏSƏVVÜR” JURNALI
02/04/2011

İSESKO-nun Elmi Tədqiqatın İnkişafı Mərkəzi tərəfindən “İSESKO-da Elm və Texnoloji Təsəvvür” adlı jurnal dərc olunur. Elm və texnologiya sahəsində müxtəlif mövzuları əhatə edən bu jurnalda Azərbaycandan olan alim və tədqiqatçılar da məqalələrinin nəşr etdirə bilərlər.

“AZƏRBAYCANDA MÜƏLLIMLIK PEŞƏSININ MÖVQEYI” ADLI TƏQDIMAT
30/03/2011

Qafqaz Tədqiqat Resurs Mərkəzi və Azərbaycan Avrasiya Əməkdaşlıq Fondunun Proqramı, böyük məmnuniyyətlə Sizi Elmina Kazimzadə və Nigar İsmayılzadə tərəfindən keçiriləcək “Azərbaycanda müəllimlik peşəsinin mövqeyi” adlı tədqiqatın təqdimatında iştirak etməyə dəvət edir.

«RIYAZIYYAT VƏ MEXANIKANIN AKTUAL PROBLEMLƏRI» ADLI ELMI KONFRANS
10/03/2011

Bakı Dövlət Universitetinin Mexanika-riyaziyyat fakültəsində 28 aprel 2011-ci il  tarixində «Riyaziyyat və mexanikanın aktual problemləri» adlı elmi konfrans keçiriləcəkdir.

BAKI DÖVLƏT UNIVERSITETINDƏ ELEKTRON KITABXANA YARADILDI
21/02/2011

Elektron kitabxana ümumi istifadə üçün açıq olan lokal və uzaq məsafədə yerləşən paylanmış informasiya ehtiyatlarına malikdir. Elektron kitabxanaların informasiya ehtiyatı rəqəmli formada hazırlanmış müxtəlif formatlı sənədlərdən ibarətdir. Bu sənədlərin bir qismi kitabxananın mülkiyyəti olub, mərkəzləşmiş formada elektron kitabxananın Web serverlərində toplanmışdır və ənənəvi ədəbiyyatın elektron nüsxələrindən və kitabxana tərəfindən ödənişli və ya mübadilə üsulu ilə alınmış elektron sənəd və nəşr  toplusundan ibarətdir. Uzaq məsafədə yerləşən ehtiyatlara  BDU-nun elmi kitabxanası tərəfindən lisenziya-«istifadə hüququ» əldə edilmiş tammətnli məlumat bazaları, həmçinin kitabxana tərəfindən seçilmiş, dəqiqliyinə və etibarlılığına zəmanət verilən  «istifadə üçün açıq» olan İnternet ehtiyatları aiddir.

BEYNƏLXALQ ELMİ KONFRANS
27/12/2010

Yəhya Məmmədovun 80 illik yubileyinə həsr olunmuş beynəlxalq konfrans keçirildi

BEYNƏLXALQ QIŞ MƏKTƏBI
11/12/2010

30 yanvar 2010-cu il tarixindən  06 fevral 2011-ci il tarixinə qədər M.V.Lomonosov adına Moskva Dövlət Universitetində “İqtisadi yüksəliş: riyazi aspektlər – 2011” adlı beynəlxalq qış məktəbi təşkil olunacaqdır. Arzu edən yuxarı kurs tələbələri bu qış məktəbində iştirak edə bilərlər.

| Ətraflı

Mexanika-riyaziyyat fakültəsinin bir qrup müəllim və tələbə heyəti 12.10.2010-cu il tarixində 1 saylı körpələr evinə qonaq oldular.
13/11/2010

Qurban bayramı münasibətilə təşkil olunmuş bu tədbir 1 saylı körpələr evinin işçiləri və sakinləri tərəfindən çox böyük ehtiramla qarşılandı. Alinmış hədiyyələr uşaqlara əsl bayram töhfəsi oldu.

BEYNƏLXALQ ELMİ KONFRANS
11/10/2010

2010-cu ilin dekabr ayında AMEA-nın müxbir üzvi, Əməkdar elm xadimi, Dövlət müka­fatı laureatı, fizika-riyaziyyat elmləri dokto­ru, profess­sor Yəhya Cəfər oğlu Məmmədo­vun anadan olmasının 80 illik yubileyinə həsr olun­muş “Riyaziyyat və Mexanikanın Müasir Prob­lemlə­ri” adlı Beynəlxalq konfrans keçirilə­cək­­dir.

Azərbaycan Respublikasının Prezidenti Yanında Elmin Inkişafı Fondu yaradıldı
01/07/2010

Azərbaycan Respublikasının Prezidenti Yanında Elmin Inkişafı Fondunun elmi-tədqiqat proqramlarının, layihələrinin və digər elmi tədbirlərin maliyyələşdirilməsi məqsədi ilə qrantların verilməsi üzrə 2010-cu il üçün 1-ci müsabiqəsi (EİF-2010-1) elan olundu

Mexanika-riyaziyyat fakültəsinin tələbələrinin nəzərinə