DIFERENSIAL VƏ INTEQRAL TƏNLIKLƏR KAFEDRASI

Diferensial və inteqral tənliklər kafedrası 1958-ci ildə yaradılmışdır. Kafedranın ilk müdiri Azərbaycan EA-nın müxbir üzvü, prof. Q.T.Əhmədov olmuşdur. 1975-2011ci illərdə kafedraya professor Q.K.Namazov rəhbərlik edib. 2012-ci  Ildən kafedraya f.-r.e.d., prof. N.Ş. İsgəndərov rəhbərlik edir. Kafedra hal-hazırda aşağıdakı tərkibdədir: f.-r.e.d., prof. N.Ş. İsgəndərov (dekan), f.-r.e.n., f.-r.e.d., prof. M.Ə.Quliyev (məsləhətçi), f.-r.e.n., dos.M.İ. Əliyev, f.-r.e.n., dos. A.S.Fərəcov, f.-r.e.d.,prof. Y.T. Mehrəliyev (dekan müavini), f.-r.e.n.,dos. A.İ.İsmayılov, f.-r.e.n.,dos. H.K.Musayev, f.-r.e.n., dos. Ş.H.Bağırov, f.-r.e.n.,dos. M.B.Mürsəlova, f.-r.e.n., b.müəl.X.T.İsmayılova, r.f.d. b.müəl. Qasımov T.M., baş laborant X.Ə.Əliyeva.

Kafedrada bakalavr təhsil pilləsi üzrə diferensial tənliklər, riyazi fizika tənlikləri, diferensial tənliklər üşün asimptotik üsullar, birtərtibli xüsusi törəməli diferensial tənliklər, inteqral tənliklər,  magistratura təhsil pilləsində isə riyaziyyatın müasir problemləri, xüsusi törəməli tənliklər üçün Koşi və sərhəd məsələsi, daxiletmə teoremləri və onların tətbiqləri, riyazi fizikanın tərs məsələləri, diferensial tənliklərin spektral nəzəriyyəsi, diferensial tənliklərin  əlavə fəsilləri, yüksək tərtibli xətti tənliklər üçün sərhəd məsələsi fənləri tədris olunur.

Kafedrada 1000-dən çox elmi məqalə, onlarla monoqrafiya, dərslik, dərs vəsaiti və metodik vəsaitlər yazılmış, 60-yə yaxın elmlər namizədi və 8 elmlər doktoru yetişdirilmişdir.

Kafedranın əsas elmi-tədqiqat istiqaməti xüsusi törəməli diferensial tənliklər üçün qoyulmuş müəyyən sinif başlanğıc, sərhəd və tərs məsələlərin həllinin varlığına, yeganəliyinə həsr olunmuşdur.

Kafedranın tərkibi:

İsgəndərov N. Ş. - professor, fizika-riyaziyyat elmləri doktoru (Dekan, kafedra müdiri)

Quliyev M.Ə. - professor(məsləhətçi), fizika-riyaziyyat elmləri doktoru

Əliyev M.İ. - dosent, fizika-riyaziyyat elmləri namizədi

Fərəcov A.S. - dosent, fizika-riyaziyyat elmləri namizədi

Mehrəliyev Y.T. - professor, ryaziyyat üzrə elmlər doktoru (dekan mwavini)

İsmayılov A.İ. - dosent, fizika-riyaziyyat elmləri namizədi

Musayev H.K. - dosent, fizika-riyaziyyat elmləri namizədi

Bağırov Ş.H. - dosent, fizika-riyaziyyat elmləri namizədi

Mürsəlova M.B. - dosent, fizika-riyaziyyat elmləri namizədi

Hüseynova X.T. – b.müəl.,fizika-riyaziyyat elmləri namizədi

Qasımov T.M. – b.müəl., riyaziyyat üzrə fəlsəfə doktoru